Abu Garcia

Vad krävs för att lyckas med barnkalaset?

Saft och bullar brukar man ju säga, men om man faktiskt vill göra barnkalaset kul och minnesvärt även utan knark så finns några praktiska tips som både är gratis och som kräver en viss budget. Men vi börjar med vad du kan göra med lite enkla metoder. Har du en kortlek hemma kan du komma långt med en hink och ett snöre samt en liten bjällra.

Gör så här! Knyt upp bjällran på snöret som du fäster i taket. Ta nu din kortlek och ge barnen samtliga kort. Dom ska nu pricka bjällran med hjälp av att kasta korten mot bjällran. Det roliga är att när någon träffar bjällran plingar den och det är lätt att utse en vinnare.

Säg det ungar som inte tycker om trolleri! De allra flesta barn älskar att klä ut sig och därför ska du ta fram din gamla trollerilåda barn och rota fram din ballongpump för självklart ska det blåsas ballonger och trollas på barnkalaset. Kan du inte göra ballongfigurer så är det hög tid att lära sig det nu. Nedan har du en otroligt bra instruktionsfilm över hur man gör ett ballongsvärd.

Men det finns massor av roliga figurer du kan göra även om du inte är i Uddebo. Tänk på att köpa ordentliga ballonger om du vill göra stora ballongfigurer. Oftast kan det vara bra att dra ut ballongen ordentligt en gång innan du försöker blåsa upp den och ett tips är att använda ballongpump. Du kommer aldrig få in luft i ballongerna utan en sådan. Testa lite olika figurer innan barnen kommer så har du god tid på dig att bli en mäster och det kommer sysselsätta barnen på kalaset.

Tagged on: ,